Lutefiskfestivalen 2014

Lutefiskfestivalen 2014 startet tirsdag 28. oktober med et lutefiskkurs for mat- og kjøkkenfaglig personale i samarbeid med Norges sjømatråd, Knutstad & Holen og Storhamar videregående skole. Tirsdagens program ble avsluttet på Atlungstad brenneri hvor kursdeltakerne i samarbeid med elever fra Storhamar vgs serverte lutefiskmåltid til inviterte gjester. Samme kveld ble Lutefiskfestivalens egen «Akevitt til lutefisk» lansert i samarbeid med Atlungstad brenneri og Halvor Heuch, Arcus.

På onsdag 29. oktober fortsatte vi med kick-off for inviterte gjester på Gregers med bl.a småretter av tørrfisk levert av Knutstad & Holen, faglig og kulturelt innhold. Kvelden fortsatte med overraskende «besøk» av Jace Everett og hans trio som spilte «fletta» av gjestene. Senere på kvelden fortsatte vi med vår egen utgave av «Rorbua».

På torsdag 30. oktober hadde vi med bok- og kulturaften på Gravdahl bokhandel. Vi hadde igjen gleden av å få besøk av den meriterte NRK-korrespondenten og forfatteren Jahn Otto Johansen. Denne gangen presenterte sin nyeste bok: “Død og pine. Syke fortellinger”. Selv sier han om boken: «Til min 80 års dag i mai ga jeg ut en surrealistisk bok om hvordan det kan gå når man ikke spiser lutefisk med bacon og øl og dram.» I den anledning utnevnte Lutefiskfestivalen Jahn Otto Johansen til Lutefiskfestivalens første æresmedlem og «høye» beskytter.

PÅ fredag 31. oktober ble det servert utsøkte lutefiskmåltider til kulturelle innslag på følgende spisesteder: Bryhni Søndre, Hamarstua Spiseri, Simenstad gård, Stallgaarden/Bykjelleren, Schwenkes vinkjeller og Victoriahaven. Enkelte spisesteder hadde egne arrangementer med sosialt samvær etter maten. For andre ble det mulig å krydre måltidene med Kåre Spon Danseorkester på Gregers fredag kveld.

På lørdag 1. november startet vi dagen kl. 14.00 på Gregers med solist Britt Eva Løkkemo og hennes nord-norske band. De som gikk glipp av «Piaff på nord-norsk» kan angre ennå. Dagen fortsatte med storfint besøk på Gravdahl bokhandel. Da dukket Eyvind Hellstrøm opp for å  presentere og signere egne matbøker og by på sin egen gløgg. Senere på kvelden var Hellstrøm på Simenstad gård hvor gjestene fikk smake hans egne akevitter og høre en av Norges største matfaglige profiler snakke om mat og drikke.

På samme dag ble det ellers servert lutefiskmåltider på: Bryhni Søndre, Kilde gjestgiveri, Hamarstua Spiseri, Hoel gård, Simenstad gård, Stallgaarden/Bykjelleren, Schwenkes vinkjeller og Victoriahaven.

Også på lørdag var det konsert på Gregers. SilYa & the Sailors satte fyr på den gamle brannstasjonen. For en artist!


2019 © Lutefiskfestivalen - Drift og utvikling av Agreed AS