Øl til lutefisk

Strålende omtale av lutefisk-ølet

Desember 2018: Østlendingens/HD’s faste ølspalte med Bjørn Frode Løvlund testet øl til rakefisk og lutefisk før jul 2018. TALAS OM ØL TIL LUTEFISK fikk som det eneste ølet som ble omtalt en sekser på terningen!

Løvlund skriver: «Dette var årets offisielle øl til Lutefiskfestivalen i Hamar i begynnelsen av november. Ølet er utviklet av Jeremy Metzger ved byens lille bryggeri , Basarene øl, men er brygget hos Lofotpils i Svolvær. Og ølet er svært godt det! Det er snakk om et mørkebrunt og klart øl (4,7 prosent) med et vakkert rødskjær og et gult skum. Det har en innbydende humleduft, og på smak er det forfriskende og godt med en god og avrundet sødme, men også en tydelig bitterhet i ettersmaken. Ølet er kort sagt velbalansert og velsmakende.»

TALAS lager nytt øl til lutefisk

27.09.2018: Etter fire års samarbeid med Atna øl, besluttet styret i Lutefiskfestivalen AS i april 2017 å søke etter en ny produsent. Beslutningen ble både kortreist og god: TALAS om øl til lutefisk produseres av Basaren Drift AS.

Ølet er en amber lager utviklet av Jeremy Metzger, i samarbeid med Lofotpils-bryggeren Eskild Alexander Bergan. Selve produksjonen skjer hos Lofotpils i Svolvær

Vi tenkte å lage et tradisjonelt øl for tradisjonell mat, og holde det litt enkelt. Det skal være et lettdrikkelig øl. Litt søtt og maltpreget med en tørr avslutning, forklarer Metzger som kan slå fast at markedet virkelig har tatt til seg det nye ølet.

– Jeg har fått meldinger fra ølkjennere som lurer på hvordan jeg har klart å få til et så smaksrikt og samtidig friskt øl med bare 4,7 prosent alkohol, sier Jeremy.

Ølet vi bli distribuert via ASKO og andre kanaler inn i dagligvareforretningene i tillegg tl at det selvfølgelig serveres under Lutefiskfestivalen. Ølet produseres i 0,33 l flasker og designet er basert på TALAS sitt eget design kombinerte med fargepaletten i Lutefiskfestivalens egen designmanual.

Vi synes det har blitt trolig stilig, sier Jeremy Metzger i Basaren Drift AS og Oddvar Hemsøe i Lutefiskfestivalen.

Les mer: https://www.hamar-dagblad.no/hamar/mat-og-drikke/kultur-og-underholdning/laget-eget-lutefiskol/s/5-80-51809

 


2019 © Lutefiskfestivalen - Drift og utvikling av Agreed AS