Simenstad Gard

LØRDAG 4. NOVEMBER  | KL. 19.00 – 24.00

Lutefiskkveld på Simenstad er blitt en tradisjon. I bygninger fra 1700-tallet med rotnorske gardstradisjoner, blir vi tatt imot av Brit Skurdal Braastad som har et hjerte for kombinasjonen mat og historie.

I år kåserer Torunn Linneberg, profilert matmenneske som til daglig «kokkelerer» med gründere og innovasjonsprosesser i næringslivet. Torunn er italiavenn og kåseriet tar for seg tørrfisken, ikke bare som råvare for lutefisk, men «stoccafisso» slik italienerne har lært å elske den siden middelalderen.

Få steder er mer egnet for en lutefiskkveld enn Simenstad. Du inviteres inn i stuer og saler med sjel, atmosfære og god stemning. – Vi byr på brød fra egen bakerovn, grønnsaker og urter fra den økologiske kjøkkenhagen, egen frukt gir matglede og velsmakende, frisk og fargerik mat. Alt er hemelaga og årstidsaktuelt, forteller Brit som serverer lutefiskmåltidet med mer tilbehør enn de andre restaurantene gjør.

Gjestene på Simenstad blir ønsket velkommen i hovedbygningen og bydd en aperitiff. Lutefiskmåltidet inntas på festsalen med kulturelle innslag undervegs. Kaffe og dessert serveres i stuene. Som et kulturhistorisk innslag fra middelalderen starter middagen med ”Lutefisksø” med hemelaga ”smørkling” som begge er svært gamle retter.

Hovedretten, som naturligvis er dampa lutefisk, servert med gardens tilbehør. Dessert blir frukt fra Simenstadhagen og husets vaniljekrem. Etter måltidet blir det kaffe/te og hyggelig samvær i de gamle stuene.

PRIS

På Simenstad er prisen i år den samme som for de andre restaurantene. For kr 575,- får du aperitiff, forrett, hovedrett, kulturelle innslag og historiske omgivelser.
Arrangementet passer utmerket for vennegrupper, bedrifter, lag og foreninger. Ikke vær redd for å komme alene, lutefiskelskere er trivelige folk og Simenstad er et godt sted å være. Arrangementet starter kl. 19 og rundes av før midnatt.

«Det er mange som forteller meg at de først og fremst spiser lutefisk hjemme, men jeg pleier å si at det også finnes to måter å se en film på: Man kan se den hjemme, eller man kan gå på kino. Det er det Lutefiskfestivalen handler om.

(Sitat fra lutefiskgeneral Oddvar Hemsøe HA 5. nov 2016).

Velkommen til Simenstad Gard!

 

 


2019 © Lutefiskfestivalen - Drift og utvikling av Agreed AS