Lutefiskfestivalen er stolte over at vi i år innleder samarbeid med ærverdige Frognerseteren som ny samarbeidspartner.
Det er historisk sus over den ærverdige tømmerbygningen med sin spektakulære utsikt over Oslo. Stig Furuseth, som tok over som daglig leder og restaurantsjef etter Walter Kieliger sommeren 2021, sier:
– Vi er opptatt av norske mattradisjoner som du kan nyte enten du vil slappe av på vår solfylte terrasse, i kafeen med sitt unike interiør, eller i vår restaurant med hvite duker og tøyservietter. For oss passer konseptet til Lutefiskfestivalen helt som hånd i hanske, og vi gleder oss til videre samarbeid.
45-åringen har en solid merittliste: Engebret Café, Le Canard, Annen Etage, Blom restaurant, Solsiden og Palace Grill og High Holborn i London. Han drev også Gamletorvet Spiseri på Gjøvik i flere år, og var viden kjent for sin lutefisk.
– Lutefiskfestivalens visjon er å være den viktigste tradisjonsbæreren av lutefiskmåltider i Norge og i USA, med et klart mål om å bli en landsdekkende festival. Vi ser virkelig fram til videre samarbeid med Frognerseteren, og for oss er dette også en perfekt start på et framtidig samarbeid med De Historiske Hotel og Spisesteder i Norge, sier festivalsjef Oddvar Hemsøe i Lutefiskfestivalen.
I 1865 kjøpte konsul og bankier Thomas Heftye landområdet rundt det vi kjenner som Frognerseteren. Den gang var stedet en seter som lå under Frogner Hovedgård, derav navnet. Thomas Heftyes interesse for friluftsliv og bonderomantikk var stor.
I 1889 kjøpte Christiania kommune Frognerseteren av Thomas Heftyes enke. Thomas Heftye hadde i mange år drømt om å bygge et serveringssted på området. Han hadde selv servert sine gode venner på tur, i stuen på Heftyehuset, og han så den stadig økende strømmen av folk som kom oppover den nybygde Frognerseterveien fra Grimelund.