Aass bryggeri – ny samarbeidspartner

Norges eldste bryggeri, Aass bryggeri i Drammen, blir Lutefiskfestivalens nye samarbeidspartner. – Dette er særdeles gode nyheter og veldig inspirerende for oss, sier festivalsjef Oddvar Hemsøe.

I 2024 fyller Aass Bryggeri 190 år! – Det er 190 år med tradisjoner, historie, innovasjon og ikke minst gode stunder. Jubileet markeres gjennom året med ulike arrangementer og aktiviteter, sier kommersiell direktør Lauritz Aas, som selv tilhører Aass-familiens femte generasjon.

AASS bryggeri – Norges eldste bryggeri fyller 190 år. Foto: Aaas bryggeri.

Gjennom serien «Aass Inviterer» byr jubilanten på flere ulike arrangementer utenom bryggeriets tradisjonelle omvisninger og ølsmakinger. – I september arrangerer vi jubileumsuke på bryggeriet, med skolebesøk, næringslivsdag og ølfestival, forteller Lauritz Aass.

EN NATURLIG SAMARBEIDSPARTNER

Lutefisk er en eldgammel norsk mattradisjon som representerer ekte norsk matkultur. – Sett fra vår side er et samarbeid med Norges eldste bryggeri ikke bare naturlig, men også helt optimalt for oss. Historien til Aass passer perfekt inn i lutefiskens rike historie og tradisjon, og vil gi oss masse inspirasjon til å videreutvikle Lutefiskfestivalen, sier Oddvar Hemsøe.

Lauritz Aass forklarer prosessen og tilbyr å smake på satsen. Foto: Lutefiskfestivalen.

EN STOLT HISTORIE

Aass Bryggeri er Norges eldste bryggeri og ble etablert i 1834, da det aller første ølet ble tappet. Noen år senere overtok Paul Lauritz Aass driften av bryggeriet, og siden har lederskapet av bryggeriet gått videre fra generasjon til generasjon i Aass-familien.

I dag er Aass Bryggeri en moderne industribedrift som drives av familiens femte generasjon; Christian August K. Aass. – Vi er om lag 100 ansatte og holder til sentralt i Drammen sentrum, på samme sted hvor den opprinnelige bryggeri-virksomheten startet. Selv om bryggeriet har tilpasset seg endringer i samfunnet i mange år, men noe har likevel stått fast: Ølbrygging handler om malt, vann, humle, gjær og kvalitet, forteller Lauritz Aass.

Gildehallen i Drammen er daglig i bruk som kantine for ansatte i AASS bryggeri, men er også mye brukt som selskapslokale og til representasjoner. Foto: Aass bryggeri.