ETABLERER INNLANDSHAVET I HAMAR

NY NASJONAL BLÅ/GRØNN ARENA FOR BIOØKONOMI

06.09.2016: Lutefiskfestivalen har hatt en sentral rolle i etableringen av INNLANDSHAVET, Norges første arena for bioøkonomi som samler den blå og grønne sektor til samme konferanse om framtidig norsk matproduksjon.

Den første arenasamlingen vil foregå i Hamar kulturhus torsdag 3. november 2016 under Lutefiskfestivalen. Ambisjonen er å ha en slik arena hvert år koblet til samme arrangement på samme sted, til samme tid.

I dag er det ingen felles arena for utveksling av forskning, innovasjon og næringspolitiske muligheter innenfor sjømat og landbruk i Norge. Sjømatnæringen opererer for seg, landbruket for seg. Den blå og grønne næringen mangler en møteplass for å utveksle meninger, kunnskap og framtidstanker. Dette bekreftes i begge næringer og i politisk ledelse.

INNLANDSHAVET har støtte i regjeringen, representert ved tidligere fiskeriminister, nå EU-minister Elisabeth Aspaker, fiskeriminister Per Sandberg, i Stortinget repr. ved Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson Knut Storberget. Dessuten har tidligere statsråd Sylvia Brustad vært en god støttespiller. Initiativtakere er CEO Thomas Farstad i Norway Seafoods og Oddvar Hemsøe, Lutefiskfestivalen.