MESTERKOKK I VIKINGSKIPET

VERDENSMESTER DISKET OPP

22. 09. 2018: I forkant av matmessen «Midt i matfatet» i Vikingskipet inngikk Lutefiskfestivalen et samarbeid med mesterkokk Øyvind Bøe Dalelv. Ikke alle skjønte hvilken norsk kokkekjendis de hadde med å gjøre på festivalens stand.

Sammen med frivillige fra Lutefiskfestivalen og Terje og Randi Andreassen fra Lutefiskfestivalens nye samarbeidspartner; tørrfisk- og lutefiskprodusent Brødrene Andreasen Værøy AS, ble det delt ut materiell og gode råd om tilbereding av tørrfisk og lutefisk.

– Veldig spennende og veldig morsomt. Jeg kommer gjerne igjen neste år, og da skal vi lage en enda bedre stand sammen, sa Dalelv. Verdensmesteren i kokkekunst fra 2017 (tapas i Spania) serverte ertesuppe med bacon og sprøstekt bacon samt utvanna tørrfisk med jordskokk og løk. Om det smakte? Det var ikke så mye som et par smuler eller en skvett suppe igjen da dagen var over.

Øyvind Bøe Dalelv sammen med Terje Andreassen fra produsent Brødrene Andreassen Værøy AS (til høyre) og festivalsjef Oddvar Hemsøe, Lutefiskfestivalen.