POPUP-RESTAURANT MED LUTEFISK

LUNSJSERVERING HOS 4MEN

03.11.2019: Hvem hadde trodd at de skulle få servert lutefisk- og tørrfiskretter av en mesterkokk i en tidligere klesforretning? Takket være et utmerket samarbeid med Bylab Hamar ble det mulig.

Lutefiskfestivalen fikk et løft i 2018 da vi innledet samarbeid med tidligere verdensmester i tapas (2017) Øyvind Bøe Dalelv. Takket være ham kunne Lutefiskfestivalen lørdag 2. november åpne pop-up restaurant i de gamle lokalene til 4Men i Strandgata i Hamar. Et hundretalls fornøyde lunsjgjester fikk ikke bare en rimelig og særdeles velsmakende lunsj. Det vanket både gode råd og muligheter til å gjøre en skikkelig god handel med produsent Brødrene Andreassen Værøy AS som kunne by på lutefiskloins og gourmétpakker med utvannet tørrfisk. I tillegg var det mange som sikret seg vakuumpakkede gourmétpoteter av sorten «Gulløye» fra Nord-Norge og lutefiskbacon fra Gilde/Nortura.

– Etter to vellykkede eventer, først Midt i matfatet i Vikingskipet på stand hos Lutefiskfestivalen og lunsjservering under selve festivalen 3. november, har jeg fått en helt ny giv for å fronte den fantastiske råvaren vi har i landet og sjømaten jeg er oppvokst med fra Nord Norge. Jeg håper resten av landet og alle storbyer er med å feire med god lutefiskservering og ikke minst ta med seg tradisjonen videre i framtiden, oppsummerte Øyvind Bøe Dalelv de to helgene i Hamar.