NY NASJONAL ARENA LANSERT

«INNLANDSHAVET» BLE TIL «LAND MØTER HAV»

07.11.208: Endelig ble idéen om en ny felles, nasjonal bioøkonomiarena for både blå og grønn næring en realitet. 7. november var et hundretalls deltakere fra hele landet samlet til «LAND MØTER HAV» i Kulturhuset i Hamar.

Dermed gikk også startskuddet for en årlig nasjonal konferanse som samler de nasjonale fagmiljøene innenfor landbruks- og havbruksnæringene.

På nettsidene til NCE Heidnar Biocluster står følgende: «Arrangørene bak Lutefiskfestivalen ved daglig leder Oddvar Hemsøe foreslo å etablere konferansen «Innlandshavet», der ledere fra hver sektor kunne møtes til idéutveksling og diskusjon. Lutefisk er i seg selv en «blågrønn» rett, med kombinasjon av råvarer fra både havet og jorda.

Årets konferanse «Land møter hav» er basert på disse tidlige initiativene. Ønsket om å inkludere store deler av blått og grønt næringsliv i Norge, gjorde det naturlig å involvere flere næringsklynger i arrangementet. I tillegg til Heidner Biocluster fra grønn sektor, er de tre ledende klyngene fra blå sektor, NCE Seafood Innovation, Blue Legasea og Biotech North medarrangører.

Slik håper vi å bidra til flere innovasjonsprosjekter mellom blå og grønn sektor og økt verdiskaping fra bioressursene i Norge».

Alt klart for den første konferansen «Land møter hav».