SAMARBEIDET MED ØYVIND BØE DALELV UTVIDES

10.09.2019: Mesterkokk Øyvind Bøe Dalelv og Lutefiskfestivalen utvider og formaliserer samarbeidet. – På tross av svært travle dager har Dalelv sagt «ja» til å gå inn i festivalens styre og bli en av Lutefiskfestivalens viktigste sponsorer, sier festivalsjef Oddvar Hemsøe.

Samarbeidet mellom Årets Kokk-kandidat 2019, Øyvind Bøe Dalelv og Lutefiskfestivalen oppstod i 2018. Dalelv var både representert på Lutefiskfestivalens stand på «Midt i matfatet» i Vikingskipet og på festivalens «pop up-butikk» i Hamar. – At vi nå utvider og formaliserer samarbeidet med Øyvind ytterligere, er rett og slett fantastisk. Bodøværingens lidenskap for tørrfisk som råvare er nasjonalt kjent. Med ham på laget blir det utvilsomt morsommere og mye mer motiverende å legge tid og krefter i Lutefiskfestivalen. I noen måneder fram til kåringen av Årets Kokk i Mathallen i Oslo 24. september, vil Øyvind riktig nok være i «bobla si». Det betyr at vi dessverre ikke får ham med oss på festivalens stand på «Midt i matfatet» 20. – 22. september. Men på Lutefiskfestivalen vil han dukke opp, sier Hemsøe som samtidig oppfordrer alle til å heie på Øyvind Bøe Dalelv i konkurransen om Årets Kokk.
Til tross for sin unge alder (29) har Dalelv allerede en imponerende merittliste. Han har i flere år vært soussjef hos Bocuse-kokk Bent Stiansen ved Statholdergaarden i Oslo, og ble Årets Kokk i Norge i 2016. I 2017 sjokkerte han hele Spania med å bli verdensmester i tapas. Dagbladet skrev at prestasjonen var «…som å slå Usain Bolt på hjemmebane». Nå er Dalelv en av fem kandidater til tittelen som Årets Kokk i Norge 2019.
Lutefiskfestivalen arrangeres i år for sjuende gang, og skjer i dagene 30.10 – 02.11. Påmelding starter som vanlig 15. september.