TØRRFISKRETTER PÅ IL TEATRO

14.09.2020: Samarbeidet med mesterkokk Øyvind Bøe Dalelv fra 2019 bærer nye frukter: I år har Lutefiskfestivalen tatt noen skritt sør-østover i byen, til Victoriakvartalet, hvor Hamars (foreløpige) siste tilskudd av nye spisesteder – IL TEATRO – varter opp med spennende italienske retter basert på utvannet tørrfisk.

– I Italia er tørrfisk, eller «stoccafisso» som det heter på italiensk, veldig populært. Vi synes det er spennende å få anledning til å vise våre gjester hva denne fantastiske råvaren kan brukes til. Vi er så heldige å få utvannet tørrfisk fra Brødrene Andreassen Værøy AS, og gleder oss til å reservere annen etasje i Il Teatro til Lutefiskfestivalens deltakere, sier restaurantsjef Salvatore Putzo, som selv er fra Sardinia i Italia.

I samarbeid med Lutefiskfestivalen tilbyr Il Teatro følgende menyer til kr 500,- per pers: Pizza stoccafisso med tomat San.Marzano, kapers, oregano, oliven, soltørkede tomater, stoccafisso, persille og olioextravergine, Spaghetti cacio pepe e stoccafisso: Spaghetti, stoccafisso, parmesan, pecorino, sitronskall og pepper og Bruschetta di stoccafisso: Stoccafisso marinert i sitron, chili, rød løk, cherrytomat og salt servert på en bruschettone (en skive av hjemmebakt brød) olioextravergine og rucola.

Til disse rettene kan man velge mellom rød og hvit vin: Primitivo Puglia igp (okologisk) og Malvasia Puglia igp (økologisk). For hver rett inkl to glass vin koster det kr 500,- per pers.

– Det er nettopp et samarbeid som dette Lutefiskfestivalen setter ekstra pris på. På den ene siden ønsker festivalen å fremheve tørrfisk som råvare, ikke bare til lutefisk. I tillegg har vi MYE å lære av italienerne som er fantastisk dyktige på stoccafissoretter, sier festivalsjef Oddvar Hemsøe.