HAMARREVYEN

 

 

I 2018 ble det endelig en realitet – det som har vært et mål siden festivalsjef Oddvar Hemsøe lanserte idéen om en egen REVY under Lutefiskfestivalen. Nå er HAMARREVYEN etablert, og planene for 2019 er godt i gang.

Opprinnelig var det meningen å kalle revyen for «Lutefiskrevyen», og hvem vet – kanskje det er det navnet revyen kommer til å få etterhvert. Men grunnen til at vi valgte HAMARREVYEN som navn er ganske enkelt: Hamar har sterke revytradisjoner helt tilbake til 1930-tallet. På sitt beste var Hamar en av Norges fem «revyhovedsteder». Hamarrevyen har til og med blitt framført på Chat Noir! Det er denne sterke revytradisjonen vi ønsker å ta vare på – samtidig som det er et klart og tydelig ønske å by lutefiskelskere på enda mer kultur under Lutefiskfestivalen.

Så det var med en viss ydmykhet at styringsgruppa med Ida Marie Vik, Ørnulv Snortheim, Bjarte Ytre-Arne og Oddvar Hemsøe gikk til verket. «Detta blir dyrt» samlet cirka 950 tilskuere i Hamar teater fordelt på fem forestillinger. I 2019 er det selvfølgelig et mål å øke tilskuerantallet.

I stiftelsesdokumentet til Hamarrevyen heter det at «Hamarrevyen skal både tuftes på byens tidligere/gamle revytradisjoner og samtidig ha kunstneriske ambisjoner om å fornye revyen som kunstnerisk sjanger og uttrykksform. Revyen skal begeistre og underholde Hamars innbyggere med en viss ironi og kjærlighet til byen».

Hamarreyen er registrert i Brønnøysundregistrene som en forening. For mer info, se: https://www.hamarrevyen.no/ og https://www.facebook.com/Hamarrevyen/

 

 


2015 © Lutefiskfestivalen - Design og utvikling av Vangen & Plotz